B-nest

Pups 1 week oud

De pups zijn een week oud. Na een paar dagen wat afvallen zit de groei er nu goed in. De melkaanmaak bij moeder Norah moest nog goed op gang komen. De pups gaan mooi gelijk op qua groei. Geen pup die achterblijft. Veel drinken, veel slapen en groeien is wat de pups doen. Met Norah gaat het ook goed. Zo mooi om te zien dat ze de werpkist heel af en toe verlaat, om dan gelijk weer terug te keren naar haar pups. En hoe geduldig ze een hele poos blijft liggen om haar pups te laten drinken. Hieronder een aantal foto's. Foto's kunnen vergroot worden.

Alle pups zijn gereserveerd.

Het B-nest is geboren!!

In de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 juni zijn, na een voorspoedige bevalling, de pups van Blake en Norah geboren. Het eerste pupje werd om 19:15 geboren, het laatste pupje om 6:20. Een mooi nestje sterke, actieve pups. Mooi gelijkmatig qua gewicht. Norah en haar pups doen het goed. Een lieve geduldige moeder. Er zijn 3 reutjes en 6 teefjes geboren in de kleuren zwart/bruin en grauw/bruin gewolkt met een zandkleurig/bruine ondervacht.  Prachtige pups waar we van genieten. Hieronder een aantal foto's. Foto's kunnen worden vergroot.

Geslacht Kleur Stamboomnaam Geboortetijd Kleur bandje Geboortegewicht
teefje zwart-bruin Britt 19:15 rood 562 gram
teefje grauw Balou 19:54 paars 536 gram
teefje zwart-bruin Bailey 20:30 roze 552 gram
teefje grauw Becky 21:20 geel 590 gram
reutje grauw Blake 21:39 groen 544 gram
reutje zwart-bruin Brent 22:45 bruin 568 gram
teefje zwart-bruin Blossom 0:55 grijs 512 gram
reutje grauw Buddy 02:10 donkerblauw 588 gram
teefje grauw Babette 06:20 lichtblauw 576 gram

Drachtupdate 4

Nog in rust...... Temperatuur is nog niet gedaald

Drachtupdate 3

Vandaag is Norah 8 weken drachtig. Het wordt spannend de komende dagen......  Groeien, groeien en groeien dat is wat de pups nu doen. Ook wel te zien aan de buik van Norah...... Alles staat klaar voor de bevalling. Het aftellen is begonnen..... Ook begonnen met temperaturen van Norah. Meestal is er 24 - 48 uur vóór de geboorte een daling van de lichaamstemperatuur van 0.5 tot 1 graad. Dit gebeurt onder invloed van hormonen. De bevalling zet in door verandering in de hormoonspiegels.

 

Drachtupdate 2

Vanmorgen naar de dierenarts geweest voor DE röntgenfoto. Spannend! Hoeveel pups zou Norah dragen? Ze heeft een flinke dikke buik. Dus de verwachting is veel pups. Jullie kunnen tellen. Zie de foto hieronder. De dierenarts heeft alvast pijltjes neergezet waar de pups liggen. Tellen maar!  Er is nog plaats op de wachtlijst voor een pup van Norah en Blake.

Dat tellen was best makkelijk zo :)  9 pups


Drachtupdate 1

Inmiddels is Norah 6 weken drachtig. Het gaat goed met Norah. Nadat ze een poosje slecht heeft gegeten i.v.m. wat misselijkheid, eet ze inmiddels weer goed. Ze krijgt nu haar voer over meerdere keren per dag verdeeld i.p.v. 2x per dag. Haar taille is verdwenen. De tepels zwellen op. Ze krijgt een buikje. Ze doet het echt al wat rustiger aan. Is lui, heeft waarschijnlijk ook met het weer te maken. De hoge luchtvochtigheid. Ze ligt graag languit op de koele tegels. Verder blij, opgewekt, nodigt ons ook uit tot spelen, lief, aanhankelijk, dromerig, in zichzelf gekeerd. Een lieve aanstaande moeder.  Wat mooi om dit wonder weer mee te mogen maken!

Na de zesde week heeft de foetus het uiterlijk van een mini-hondje en weegt nu ongeveer 6 gram en is 45 mm groot.  De harttonen kunnen nu beluisterd worden met een sthethoscoop. De huidskleur, vacht, nagels en oogleden zijn nu te onderscheiden.

Vanaf nu tot aan de geboorte is groeien het enige wat de foetus doet. 

Voor voeding is hij totaal afhankelijk van de placenta, zijn longen zijn nog niet voldoende ontwikkeld om zuurstof op te nemen.