A-nest


Laatste portretfoto's... (week 8)

Foto 1: Amaranthe - Cora (bandje wit)

Foto 2: Arwin - Buck (bandje blauw)

Foto 3: Amadeüs - Rover (bandje groen)

Foto 4: Aimée - Saga (bandje rood)

Foto 5: Amor - Luca (bandje oranje)

Foto 6: Alexander - Yuki (bandje geel)

Foto 7: Astor - Billy (bandje paars)

En toen waren de pups 8 weken. Vanaf morgen vliegen ze uit. Een leuk nestje, met blijde, enthousiaste, ondernemende pups! We hebben er, als gezin, van genoten. Vanaf morgen geven we het stokje over aan de pup kopers. Van harte hoop ik dat deze geweldige pups stuk voor stuk uit groeien tot gelukkige, mooie, gezonde, sociale,  stabiele Oud Duitse Herders! 

Voor het eerst naar buiten!

Afgelopen week zijn de pups voor het eerst naar buiten gegaan! Overdag mogen ze buiten in de puppyren, en 2 keer per dag mogen ze onder toezicht ook lekker spelen in de hele achtertuin. Deze week door ziekte helaas geen portretfoto's.

Dierenartsbezoekje

Vanmorgen met de pups naar de dierenarts geweest. De pups hebben voor het eerst een autoritje meegemaakt:) De pups zijn klinisch nagekeken, gewogen, gechipt en ingeënt tegen hondenziekte en Parvo.

Portretfoto's week 6

Foto 1: Amaranthe - Cora (bandje wit)

Foto 2: Arwin - Buck (bandje blauw)

Foto 3: Amadeüs - Rover (bandje groen)

Foto 4: Aimée - Saga (bandje rood)

Foto 5: Amor - Luca (bandje oranje)

Foto 6: Alexander - Yuki (bandje geel)

Foto 7: Astor - Billy (bandje paars)

Speelkwartier!

Vandaag zijn de pups 6 weken. Afgelopen week zijn de toekomstige baasjes van de pups op bezoek geweest en voor alle pups staat er een mandje klaar. Over 2 weken hopen ze naar deze mandjes te verhuizen. Morgen gaan alle pups een bezoekje brengen aan de dierenarts. Ze worden dan gechipt, krijgen hun eerste enting, worden onderzocht en krijgen een paspoort mee. Ook worden ze weer ontwormd. De pups worden nog iedere dag gewogen. Ze zijn over gegaan op het eten van brokjes en dat gaat goed. 

Portretfoto's week 5

Foto 1: Amaranthe - bandje wit

Foto 2: Arwin - bandje blauw

Foto 3: Amadeüs - bandje groen

Foto 4: Aimée - bandje rood

Foto 5: Amor - bandje oranje

Foto 6: Alexander - bandje geel

Foto 7: Astor - bandje paars

Van alles wat ;)

Vandaag zijn de pups 5 weken. Ze worden steeds actiever. Spelen steeds meer met het puppy speelgoed en het spelen met elkaar en dat gaat er soms hard aan toe. Wat kunnen ze dan grommen. Norah en de pups zijn vorige week dinsdag weer ontwormd. De pups eten inmiddels vlees met geweekte brokjes erin. De brokjes week ik steeds minder lang zodat ze volgende week over kunnen schakelen op puppy brokjes. De portretfoto's maken viel dit keer niet mee:) De pups hadden weinig geduld en wilden niet blijven zitten..... Maar goed, het is redelijk goed gekomen volgens mij. Deze week bijna alle dagen pup bezoek. Dat is best intensief voor de pups. Geniet van de foto's. De foto's kunnen vergroot worden.

Portretfoto's week 4

Foto 1: Amaranthe - bandje wit

Foto 2: Arwin - bandje blauw

Foto 3: Amadeüs - bandje groen

Foto 4: Aimée - bandje rood

Foto 5: Amor - bandje oranje

Foto 6: Alexander - bandje geel

Foto 7: Astor - bandje paars

Pap eten

Vandaag zijn de pups alweer een maand oud! De pups hebben in de afgelopen week voor het eerst pap gegeten. Dit ging heel goed, ik had verwacht dat het een knoeiboel zou worden, maar ze aten heel netjes.  Deze week gaan we starten met vlees eten. Vandaag mee begonnen en daar zijn ze dol op! Binnen no time is de schaal leeg, ongelofelijk. Ook worden Norah en de pups weer ontwormd. Verder is de werpkist weggehaald en hebben ze meer ruimte. Ze gaan steeds meer spelen met elkaar en ook gaan ze spelen met het puppy speelgoed wat er in de puppy ren ligt. Deze week en volgende week komen de toekomstige pup baasjes op bezoek. Gezellig!

Portretfoto's pups 3 weken oud!

Vandaag zijn de pups 3 weken oud. De oogjes gaan steeds verder open. Ze gaan ook spelen met elkaar en tijdens hun spel hoor je soms ook grommen:) Afgelopen week zijn Norah en de pups ontwormd. Deze week krijgen ze voor het eerst een papje van geitenmelk en rijstebloem. Dat zal een heerlijke knoeiboel worden;) Bij deze de portretfoto's van de pups!!

Foto 1: Amaranthe - bandje wit

Foto 2: Arwin - bandje blauw

Foto 3: Amadeüs - bandje groen

Foto 4: Aimée - bandje rood

Foto 5: Amor - bandje oranje

Foto 6: Alexander - bandje geel

Foto 7: Astor - bandje paars

Pups 2 weken oud

Vandaag zijn de pups 2 weken oud en hun leventje bestaat uit drinken, veel slapen en hard groeien! Ze doen het heel goed. De oogjes beginnen te "kieren". De oortjes die vastgeplakt zaten aan de koppies komen naar voren. Ook "lopen" sommigen al door de werpkist heen. Met Norah alles goed, ze is heel zorgzaam voor haar pups. Vandaag de nageltjes geknipt bij de pups, die werden erg scherp en dat is pijnlijk voor Norah. Morgen worden de pups voor het eerst ontwormd.

Geboortetabel A-nest

Geslacht Kleur Stamboomnaam Geboortetijd Kleur bandje Geboortegewicht
teefje grauw Amaranthe 0:27 wit 550 gram
reutje zwart-bruin Arwin 2:21 blauw 562 gram
reutje zwart-bruin Amadeüs 2:45 groen 668 gram
teefje zwart-bruin Aimée 4:10 rood 590 gram
reutje zwart-bruin Amor 6:52 oranje 606 gram
reutje grauw Alexander 10:45 geel 628 gram
reutje zwart-bruin Astor 15:00 paars 618 gram

Het A-nest is geboren!! 

Op maandag, 7 februari 2002, zijn de pups van Pacco en Norah geboren. 2 teefjes en 5 reutjes. 1 teefje en 1 reutje zijn grauw van kleur, het andere teefje en de 4 reutjes zijn zwart/bruin van kleur. Zaterdag at Norah met "lange tanden". Zondagmorgen daalde haar temperatuur tot 36.4 graden Celsius. Ze was die dag erg onrustig, hijgerig en flink aan het graven. Er is een groot gat gegraven naast onze coniferen;) Van zondag op maandag nacht is om 0:27 het eerste pupje geboren. `s Middags om 15:00 is het laatste pupje geboren.  Gisteren is de dierenarts geweest, Norah en de pups zijn nagekeken. Alles in orde. Alle pup kopers zijn inmiddels op de hoogte gesteld en alle pups hebben een baasje. 

De foto's kunnen vergroot worden.

Drachtupdate 4

Vandaag is Norah precies 8 weken drachtig. Wat gaat het snel....... Het gaat goed met haar, ze eet hartstikke goed. Ze blijft een blij ei. Ze is in goede conditie, ze doet het goed, de topper.  Ze krijgt een flinke buik, een hangbuik;) We maken geen grote wandelingen meer, we doen het rustig aan. Wat opvalt is dat ze nu veel slaapt. En heerlijk languit liggen met die dikke buik. De bevalling kom heel dichtbij nu. Inmiddels ben ik begonnen met Norah te temperaturen. De bevalling zet in door een verandering in hormoonspiegels. Dit kunnen we meten door de temperatuur op te nemen. Uiterlijk 48 uur voor de bevalling daalt de temperatuur, onder invloed van hormonen, ineens met gemiddeld meer dan een hele graad. Het is heel normaal als dan waardes worden gemeten van rond de 36 graden Celsius. Vlak voor de daadwerkelijke bevalling stijgt de temperatuur dan weer tot zelfs boven de 38 graden Celsius en kunnen we er vrij zeker van zijn dat de eerste pup nu binnen 24 uur geboren zal worden. Ik meet nu tussen de 37.3 en 37.8 graden. Zo houden we Norah goed in de gaten, want het gaat heel spannend worden komende week!! Wordt vervolgd........

Drachtupdate 3

Over ongeveer 2 weken worden de pups geboren!! We hebben er zin in, ook een stukje spanning erbij. We hopen van harte dat alles goed mag gaan en dat Norah en de pups goed door de bevalling heenkomen. En we hebben alvast de spullen die we nodig hebben voor de geboorte van de pups (en later na de geboorte) in huis gehaald! Hieronder een kleine impressie. 

Foto 1: werpkist (de anti-doodligstangen worden nog bevestigd!) met warmtelamp - Met dank aan Corinne voor het lenen van de werpkist, zij hoopt ook aanwezig te zijn bij de geboorte van de pups.

Foto 2: roze onderleggers, puppybandjes (om de pups uit elkaar te houden), thermometer, hechtdraad (om naveltjes mee af te binden als deze te kort zijn afgebroken, puppymelk, ontwormingsmiddel, 1 navelstrengschaartje, 2 kochers

Foto 5: weegschaal

(Niet alle producten die we aangeschaft hebben kunt u hieronder op de foto's zien.)

Drachtupdate 2 - röntgenfoto!

Vandaag een foto laten maken om te zien hoeveel pups Norah draagt. De dierenarts zag in ieder geval 7 pups en heel misschien 8 pups. Nog ongeveer 2 weken en 3 dagen te gaan, dan weten we het!!

Drachtupdate 1

En toen was Norah gisteren alweer 5 weken drachtig! Het gaat hartstikke goed met haar. Kijk haar hier eens liggen, niet charmant:) Maar wel relaxed. Ze gaat graag zo liggen, zo van, aai mij eens over mijn buik. Dat vindt ze heerlijk. Dat doen we nu maar heel voorzichtig........ De kale plek op haar buik komt doordat de dierenarts haar daar kaal heeft geschoren om de echo te maken. Tepels worden duidelijk groter. Haar buikje begint wat uit te dijen, vooral in de taille. Ze eet als een dijkwerker. Ze is opgewekt, blij, speels, ondeugend. Een geweldige aanstaande moeder.

Drachtecho!

Vandaag hebben we bij onze eigen dierenarts in Oudewater een drachtecho bij Norah laten doen. Dit keer gelukkig positief nieuws! Op de echo was te zien dat Norah drachtig is!! Yesss! Norah is vandaag 25 dagen drachtig. Ze slaapt veel, heeft een verminderde eetlust, is erg aanhankelijk en lief. De verwachte geboortedatum van de pups is rond 11 februari. Hieronder kunt u enkele beelden van de drachtecho bekijken!

video drachtecho (1)
AVI bestand – 2,7 MB 396 downloads
video drachtecho (2)
AVI bestand – 2,6 MB 384 downloads

Dekking Norah

Norah is gedekt door Pacco von Schloß Bladenhorst. https://www.altdeutscher-schaeferhund.info/